Haggis och mygg !

Haggis är någon slags nationalrätt och någonting som finns på menyn på alla scottska resturanger och som alla scottar verkar uppskatta. Det består av det mesta som finns på insidan av ett får som lever, hjärta, njurar, lungor mm + fårfett, vete och kryddor, nermalt och kokat i en väl rengjord vomm.
För många år sedan efter våran första Scottlands resa fick en i familjen för sig att vi skulle bjuda på hemlagad Haggis på en stor middagsbjudning vi hade. Ett recept hittades på internet och sen kokade och malde vi alltsammans hemma i köket, men den som hade översatt receptet kunde helt klart inte måttenheterna ordenligt så det hela blev ganska äckligt, hela köket stank och inte ens hundarna ville ha det.
Jag berättade den här historien för Jock, killen som kommer och hjälper till med stängslingen och i går kom han och ville bjuda mig och Steffi på lunch. Haggis givetvis ! Vi försökte slingra oss, men artiga som vi är så smakade vi naturligtvis lite… Å det var riktigt gott, ihop med gröna ärter slank det ner alltsammans, det blev inte ens något kvar till hundarna ! Å man måste äta ordentligt om man ska orka laga staket och slås med myggen på berget.
I kväll skippar vi nog Haggisen och åker in till puben å tar en eller annan öl eller cider istället !
Loch Tay

Loch Tay

Killin

Killin

Ben Lawers

Ben Lawers

Ben Lawers

Toppen av Ben Lawers

Toppen av Ben Lawers

Tack  Tove för hjälpen att göra bloggen!

3 thoughts on “Haggis och mygg !

  1. Hej Karin
    Vad roligt att kunna följa dina upplevelser på bloggen. Tack för att du ger oss alla den chansen.
    Såna bilder! En sån natur!!! Ha ded gott.
    Anni o Tatoos X.O Ps. Pigge o Tim hälsar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *