Höst i Wales

Hösten har slagit till i Wales, Det har varit en kanon höst med otroligt lite regn å de gamla säger att det varit en av de bästa genom tiderna, fortfarande grönt och härligt överallt men inte så varmt längre. Nu har det börjat regna, sunshine and shower säger väderleksrapporten varje dag och löven faller.

I vallhundsvärlden betyder hösten nurserytävlingar, i Storbrittanien som i Sverige  är det jakt, men inte karlar i gröna kläder med oranga band på huvudet utan folk på hästar i svarta och röda kläder som jagar en stackars räv. Det är nog förbjudet att jaga levande räv nu men engelsmännen är ju konservativa så jag vet inte riktigt vad de jagar.. Det verkar vara jakt varje helg nu för jag har mött jaktsällskap längst vägarna flera lördagar i rad. Vi har 25min att köra till kenneln från det lilla huset, vi kör över bergen där vägarna är jättesmala, kantade av höga häckar, ibland måste man backa när man möter nån, på lördagarna när hästtransporterna kantar vägarna kan det bli riktigt trångt och krångligt men det är bara att gilla läget ! Har man otur möter man en skock får samtidigt, på några andra ställen i Wales kan man dessutom möta vildhästar, men det är högt uppe på hedarna dom finns. Härligt är det i alla fall att de klipper häckarna nu på hösten så att man kan se lite över dom på den vackra omgivningen.

Valparna växer så det knakar, tyvärr klarade sig den lilla hanen med vitt huvud inte, han var lite svagare och sög inte och gav upp efter ett par dar, de andra är jätte tjocka och goa men Bonnie börjar tycka att det är långtråkigt att bara vara mamma, typiskt Bordercollie. Pauls duktiga tävlingshund Titch är parad med hans tävlingshund Arnie och beräknas valpa ibörjan på December, än syns det inget på henne men hon mat vägrar just nu å det är inte likt henne så förhopningsvis är hon dräktig. Det kommer bli trångt i det lilla huset med tikar och valpar, vi som knappt får plats själva !

valpar 5dgr

Valparna  5 dagar gamla, tiken i mitten.

utsikt från berget 1

utsikt från berget 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *