Nurserytävlingarna i Radnorshire.

Hur kan det finnas så mycket vatten?? Regnet bara öser ner, dag efter dag. I norra England har en bro rasar av vattenmassorna och vattnet står så högt att de åker båt på gatorna !! Våran lilla gräsmatta börjar likna en lervälling, vi försöker ändå bara låta tikarna som har valpar att vara där. Bonnies tre valpar är nu 4 veckor gamla, helt vilda och riktigt roliga, de ska få flytta ut i hund huset denna veckan så Titch kan flytta in istället, hon har nu 1 1/2 vecka kvar till hon ska valpa. Ugly Bonnies valpar är 2 veckor och håller på att få ögon. Vi ska behålla några valpar ur varje kull och sälja några av unghundarna istället.

Vi hade våran nurserytävling förra veckan, som vanligt öste regnet ner på natten innan men på dan var det skapligt uppehåll. Tävlingen gick jättebra, Paul vann med Ben och jag blev trea, men när man hade möte med Södra Wales Sheepdog Trial Association bestämdes att bara hundar födda före 1 november skulle få vara med, Ben som är född 1a november åkte då ut och jag blev helt plötsligt 2a istället. Hade  Paul vetet det innan nursery säsongen startade hade han tävlat Mist i stället och Ben i novice klassen men nu är det som det är. Förra lördagen tävlade vi igen och Mac blev 2a och Rob 3a, I går var så sista nursery tävlingen i Radnorshire och det var en härlig men svår bana där man stod på en kulle och hämtade på en annan. Rob skar in framför en häck i mitten jag fick ge extra komandon, vi missade fetch grinden och tiden gick ut i fållan. Ett riktigt bottennapp, men när allt räknades ihop,( man får bara räkna de tre bästa resultaten och jag hade 2, andra platser och en tredje. ) räckte det i alla fall för en final plats nästa helg i South Wales finalen, där går sedan de 15 bästa vidare till All Wales final den 12 Dec. Paul vann serien med Mac, jag blev 4a. 

I går var det faktiskt uppehåll på dan och eftersom det börjar bli kallt här oxå var det snö på topparna på bergen, nu börjar det faktiskt kännas att det är advent även i Wales ! Fram med glöggen och pepparkakorna !

Fynydd Sam, liten vilde !

Fynydd Bob cool kille

Bob eller Sam, en ska bli kvar och en flytta till sin pappa

2 thoughts on “Nurserytävlingarna i Radnorshire.

  1. Fy fan vad bra Karin och Paul!!!! WAY TO GO!!! Good luck in the final 🙂
    kraaamar Lottie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nurserytävlingarna i Radnorshire.

Hur kan det finnas så mycket vatten?? Regnet bara öser ner, dag efter dag. I norra England har en bro rasar av vattenmassorna och vattnet står så högt att de åker båt på gatorna !! Våran lilla gräsmatta börjar likna en lervälling, vi försöker ändå bara låta tikarna som har valpar att vara där. Bonnies tre valpar är nu 4 veckor gamla, helt vilda och riktigt roliga, de ska få flytta ut i hund huset denna veckan så Titch kan flytta in istället, hon har nu 1 1/2 vecka kvar till hon ska valpa. Ugly Bonnies valpar är 2 veckor och håller på att få ögon. Vi ska behålla några valpar ur varje kull och sälja några av unghundarna istället.

Vi hade våran nurserytävling förra veckan, som vanligt öste regnet ner på natten innan men på dan var det skapligt uppehåll. Tävlingen gick jättebra, Paul vann med Ben och jag blev trea, men när man hade möte med Södra Wales Sheepdog Trial Association bestämdes att bara hundar födda före 1 november skulle få vara med, Ben som är född 1a november åkte då ut och jag blev helt plötsligt 2a istället. Hade  Paul vetet det innan nursery säsongen startade hade han tävlat Mist i stället och Ben i novice klassen men nu är det som det är. Förra lördagen tävlade vi igen och Mac blev 2a och Rob 3a, I går var så sista nursery tävlingen i Radnorshire och det var en härlig men svår bana där man stod på en kulle och hämtade på en annan. Rob skar in framför en häck i mitten jag fick ge extra komandon, vi missade fetch grinden och tiden gick ut i fållan. Ett riktigt bottennapp, men när allt räknades ihop,( man får bara räkna de tre bästa resultaten och jag hade 2, andra platser och en tredje. ) räckte det i alla fall för en final plats nästa helg i South Wales finalen, där går sedan de 15 bästa vidare till All Wales final den 12 Dec. Paul vann serien med Mac, jag blev 4a. 

I går var det faktiskt uppehåll på dan och eftersom det börjar bli kallt här oxå var det snö på topparna på bergen, nu börjar det faktiskt kännas att det är advent även i Wales ! Fram med glöggen och pepparkakorna !

Fynydd Sam, liten vilde !

Fynydd Bob cool kille

Bob eller Sam, en ska bli kvar och en flytta till sin pappa

2 thoughts on “Nurserytävlingarna i Radnorshire.

  1. Fy fan vad bra Karin och Paul!!!! WAY TO GO!!! Good luck in the final 🙂
    kraaamar Lottie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *