The South Wales Nursery final.

Det tog oss tre timmar att köra till södra Wales för att tävla i The south Wales nursery final. Wales har oftast inte så stora banor, de har inte så stora fält, men denna gången hade de slagit på stort och en så här lång utgång vet jag att Rob inte gjort förrut. För att inte tala om drivningen !! Jag startade ganska tidigt , det är alltid sidat och jag var nr 4 av 5 i Radnor. 7 olika countys tävlade mot varandra för en plats i All Wales Nursery Final. Så jag gick ut som 14 av 35. Det var uppehåll men väldigt blåsigt när det var min tur. Förste Radnor medlemmen Glyn hade gjort en ganska skaplig runda men fick inte in dem i fållan och missade en grind, skickade man till vänster var det mycket dipp där hundarna kunde villa bort sig och till höger var det ganska smalt och ett dipp i mitten där mycket hundar skurit in. Jag skickade Rob höger och han gjorde ett kanon utgång och en väldigt bra upptag ,sen låg han på lite mycket i framdrivningen så det blev lite krokigt på sina ställen och vi gled precis förbi fetch grindarna. Rundade startposten fint och gick rakt på första drivgrinden, strax framför grinden klantade jag till det och vi missade den, rakt på andra kom vi lite lågt och så tog han fel kommando och vi missade den oxå. Delningen missade vi första försöket och försök två gjorde vi precis på kanten av ringen vilket gjorde  mig lite osäker men eftersom domaren inte sa något fordsatte jag, men sen var det stopp vi fick inte in dom i fållan och blev besegrade av tiden. Jag var inte särskilt nöjd när jag gick av banan, men den var stor och svår !!!

Paul startade sist med Mac, det båste kraftigt och regnade och började bli mörk så man kunde inte riktigt se vad som hände i upptaget, men hans får sprang som avlöningar innan han ens  skickat hunden, Mac gick ut till höger försökte skära in på mitten förmodligen för att försöka rädda fåren som drog till vänster, sen fick han omstart. Nästa grupp med får var inte bättre, Mac skar igen och innan han fick tag på fåren var de redan förbi fetchgrinden, resten var inte bra heller och vid fållan var det stopp.

Kevin Evans vann med Lexie, Nigel Watkins kom tvåa med Jody ( två missade grindar och ingen fålla) och trea var Glyn Owen med Lass (Radnor). Jag slutade på 16 plats och första reserv.

Morronen efter ringde dom och sa att det blivit ett avhopp, SÅ PÅ LÖRDAG TÄVLAR JAG ALL WALES NURSERY FINAL !!   Huvva.

Bilder kommer snart

4 thoughts on “The South Wales Nursery final.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *