Vinter i Wales

Oj vad det var länge sen jag bloggade, familjen börjar klaga så det är bäst att jag bättrar mig !

Här har varit fullrulle hela tiden, huset fullt med valpar som börjar bli stora nu och tar mer å mer tid. Men för att ta det från början så fick Titch sina valpar  den 7 December, alla jämna och fina, trefärgade samtliga såklart, som mor och far. 4 tikar och 2 hanar väldigt lika i teckningen utom 1 tik med mycket vitt i huvudet. Titch har varit en väldigt duktig mamma och hennes barn är fortfarande väldigt jämna i storlek, färg och sätt. Eftersom dom är efter Pauls bästa tävlingshundar har vi stora förhoppningar på dom. De är nu 8 veckor och några stannar hos oss, några sålda å några fortfarande till salu.

Den 12 December var det ” The All Wales nursery final” Jag och Rob gick in som reserv och fick starta rätt sent, nr 24 av 30. Större finaler är alltid sidade här, inte alltid så kul, för många gånger verkar det som det blir svårare å svårare ju längre dan går, så också denna gången. Jag fick en tacka som inte ville gå med de andra, Rob jobbade bra ändå, vi missade en grind och det blev lite krokigt på sina ställen, men vi fick fullt på delningen och fållan och slutade på 19 plats. Mellan 10 och 19 var det bara 4 p. som skilde så jag är väldigt nöjd ändå. Båda lagkaptenerna som startade sist  bröt, de fick svåra flockar, men south Wales vann lag tävlingen i alla fall och Bryn Davies från north Wales vann  den individuella tävlingen.

Direkt efter tävlingen åkte jag till Sverige för att träffa barnen och hämta mina hundar som var kvar. Efter allt höst regn i Wales var det underbart med snö och kyla i Sverige. Jag hade några härliga dagar när jag hann träffa en massa goa vänner och firade en tidig jul med mor och mina underbara barn. Tack Karin och Barbro för att ni hjälpt mig med Maid.

Tillbaka i England hade det snöat medans jag var borta. Lite snö i UK blir lätt ett stort problem häröver, snöplogningen fungerar inte som i sverige och husen är inte byggda för kyla under en längre tid. Stora vägar plogas, små inte alls och man lägger på mycket salt. Många var insnöade fast det bara var ett par dm snö. Inga bönder plogade små vägar, det finns det inte pengar till och dom vill nog inte ha ansvaret för det heller, tänk om nåt händer säger dom. Det var trevligt med en vit jul i allafall, det händer ju inte så ofta här över. Nu är i alla fall snön borta för denna gången å det regnar som vanligt, igen…

Rob i crossen

Full pott på delningen

och på fålla.

David Evans och Black Sue ( äg. Lottie Hansson) slutade 12a

G Lloyd Jones och Daniel kom 6a

Alan Lloyd Jones’s Cassie Wyn ( yngre helsyster till Daniel och kull syster till Pero som är pappa till våra valpar Jill och Sam) dom slutade på 24e plats

Nigel Watkins och Jody kom 2a

Kevin Evans, lagkapten för södra Wales får skölden för vinnande lag !!

fr. vänster: 6a G Lloyd Jones 5a W. Edwards 4a I.B Jones 3a G. Owen 2a  N.Watkins 1a Bryn Davies !

2 thoughts on “Vinter i Wales

  1. Roligt att du skriver igen! Och trots allt snöande här har vi inte snöat in även om vår ytterdörr öppnas utåt!

  2. Roligt att du skriver igen! Och trots allt snöande här har vi inte snöat in även om vår ytterdörr öppnas utåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *