I väntan på tävlingssäsongen…

Det händer inte så mycket här just nu, men det är vår, ingen snö och vårblommorna börjar komma. Det är fortfarande kallt ute på nätterna men dagarna är varma och det har inte regnat på länge utan är soligt nästan var dag. Vi tränar hundar mest, de som är här för träning och Pauls unghundar å så våra egna tävlingshundar. Vi har inte så många egna får, bara de som vi har för träning.

 Paul har jobbat som herde hela sitt liv till för några år sedan då han drabbades av besvär från att ha ”dippat” får, dvs man kör igenom dem genom bad för att ta död på insekter och löss, eftersom här finns så otroligt mycket djur på liten yta finns här mycket löss oxå.. Den här dippen sker ofta i små skjul och det stänker rätt mycket och sannolikheten att man ska få det på sig är ju ganska stor och om det tar död på allt på fåren så förstår man ju att det inte är helt ofarligt för folk heller. Efter att jobbat med det i 30 år blev Paul riktigt dålig av det och kan nu inte vara nära ett ny dippat får så det var bara att ge upp herdejobbet och sattsa på nåt nytt, så nu tränar han hundar på heltid istället. Därför har vi heller inte några egna får mer än träningsfåren. Jag måste säga att jag saknar lamningstiden, men vi letar efter ett litet ställe att hyra där vi kan ha några fler får, dom får väl jag insektsspruta, det gjorde jag i Skottland så det ska väl lösa sig..

Inte så mycket tävlingar nu, vi har varit i Peak Forrest, Paul var med i ett nurserylag när de hade lagtävling mot andra klubbar runt ikring, Han tävlade för Dovedale och de vann oxå tävlingen. Första tävlingen här är 16-17 April i Bodfari i norra Wales, En annan emigrant, Mosse är en av domarna där. men det är inte förrän om en månad. Innan dess ska jag åka till Sverige med hundar åt Kevin Evans, om någon vill ha en hund från UK till Norden kör jag regelbundet, hör av er i så fall, så går det att ordna.

I går var vi hemma hos Pauls mamma å hjälpte henne med trädgården, hon bor i ett jätte gulligt litet hus, vit och svart rutigt med en stor fin trädgård. Hon har opererar levern för cancer för inte så länge sedan och jag gillar ju trädgårds arbete så vi ska försöka hjälpa henne så mycket vi kan. Vårlökarna blommade för fullt och massor med knoppar var på väg upp, så härligt !! Britter är fantastiskt duktiga på trädgårdar och blommor, ska bli kul att se framöver.

2 thoughts on “I väntan på tävlingssäsongen…

  1. Hej! Här ligger snön djup o hård. Det ser härligt ut med lite vårblommor. Skatorna bygger som små idioter. Kul att du mår bra.

    Många kramar Katarina

  2. Hej! Här ligger snön djup o hård. Det ser härligt ut med lite vårblommor. Skatorna bygger som små idioter. Kul att du mår bra.

    Många kramar Katarina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *