50 år, Wales National och sommar !

Tänk att det ska vara så svårt att hinna blogga !! Hela sommaren har nu gått och tävlingssäsongen är över.. igen. Jag är ganska nöjd m alla mina hundar, Rob startade Wales National för första gången. Efter att blivit skadad i tassen 1v innan och inte tränat någonting stod vi där fredagen den 13e, det gick väl inte så himla bra, dålig utgång men bra upptag och fetch, bra cross och delning, sen klantade jag till det vid fållan och singeln blev ganska dålig, men vi gjorde det !! Rob var förövrigt i final i Vivod som var en av de roligaste och vackraste tävlingsbanorna i Wales. Bara 6 p av på en rätt knepig bana blev vi 4a i kvalet på Vivod park, och slutade 5a av 10 i finalen, det var såå roligt ! Han blev också 3a på Islwyns bana efter son och fader Evans, många starter där och rätt svårt och i Houndred House blev vi 2a efter Paul och Arnie. Roy var i final på South Wales Association open men det var dubbel hämt och mycket stort och för svårt för oss men han har fått sina första national point så nästa år kan jag förhoppningsvis starta Wales National med 2 hundar. Nu väntar nursery säsongen och det är lilla Maids tur att ut och tävla.

Det roligaste i sommar var ändå när Daniel, Helena, Micke och Erik kom hit första helgen i Juli. 50 års dagen slog till även för mig och de flög hit för att fira mig. De gillade Wales tror jag och vi tog dem på en tripp genom underbara Elan Valley till Aberystwyth. Där åt vi gott på restaurangen ute på havspiren. Sen skulle ju naturligtvis alla pubbar provas på alla ställen vi passerade och jag tror till och med att Helena blev erbjuden jobb här i Llanbadarn. De var här alldeles för kort men jag hoppas de kommer igen snart,  för jag saknar dom verkligen, mina underbara ungar.

Paul mår ganska bra nu och har börjat jobba igen, så det är fullt upp med hundar inne för träning och våra egna unghundar som vill jobba var dag nu. De ser faktiskt rätt fina ut och är roliga att träna. Tävlings hundarna måste ju också underhållas även om det inte är så många fler tävlingar i Wales just nu, men man kan ju alltid ta en tripp över till England nån helg. På söndag ska vi till Hayfield uppe i Peak Forest där Paul kvalat med Peg till finalen i Champion of the Peak. Hoppas vädrets makter är med oss för den tävlingen är i samband med en rätt stor show med massa annat att se på runt omkring, han vann där för två år sen med Arnie.

Det känns verligen att det är höst här nu, sommaren var inte så varm utan rätt regnig och nu är det lite kyligare, regnigare och blåsigt. Huset känns kallt och vi väntar på att få en ny braskamin insatt, inte helt fel i ett hus utan centralvärme. Det ska bli skönt med en brasa när höststormarna drar in, till dess får jag väl gå ut och röra på mig å träna lite hund igen !

min familj

Min underbara familj !

Erik, Daniel och HelenaErik, Daniel och Helena

Micke och HelenaMicke och Helena

Jag och Paul !Jag och Paul i Aberystwyth, en helt underbar liten stad vid kusten i Caredigon i Wales

Elan ValleyDammarna i Elan Valley

ErikErik

DanielDanielVackra WalesVackra Wales

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *