Hundar till salu

En liten tromb har dragit in i huset i veckan, väldigt gullig men sjö vild. Han heter Sky är 8veckor och är en parningsvalp från Robs första kull. Jag tog den som såg mest ut som pappa men jag kan inte påminna mig att han var så där vild, nåja det ska nog bli bra till slut, han bor i köket nu tillsammans med Maid som tycker att det är underbart med en lillebror och tar verkligen hand om honom, igår släppte jag ut honom till fåren och han drog iväg direkt och jagade dom, såg bra ut ! Ska bli kul att se vad Rob ger.

Vädret denna helgen är helt underbart, kalla nätter och soliga dagar, ingen tävling denna helgen så igår åkte vi till Sennybridge för att titta på hundauktionen där. John James 86 år skulle sälja några av sina hundar som kommer härifrån, bla en avelstik, jag tror han tycker han är för gammal att avla och tävla nu… Man visar hundarna i en backe på rätt vilda djur, inte särskilt bra för att få unga hundar att visa sig från sin bästa sida. Det fanns några riktigt fina som inte gick för så stora pengar, några fynd kunde man gjort. Några säljare fick inte så mycket som de ville så då blev det ingen affär och några såldes efteråt på parkeringen. Jag funderar på att sälja Roy, jag kanske anmäler honom till Bala auktionen i november. Lilla Maid ser rätt fin ut nu och jag behöver inte 3 tävlingshundar, dessutom behöver vi sätta in en ny braskamin, den gamla fungerar inte särskilt bra, det var väldigt kallt i det lilla huset förra vintern tyckte jag ( som är van vid varma hus trots kyla ute ). Den är ifrån tiden när huset byggdes, och har gjort sitt nu, bara att elda för kråkorna… dessutom är skorstenen väldigt rostig, känns lite som en säkerhets risk.

Våran ekonomi är inte den bästa efter Pauls sjuk tid och min ekonomi håller på att haverera efter separationen från Peter, hans  löften var inte så mycket värda, som vanligt. Så några hundar måste säljas och Roy är den äldsta. Han är rabies vaccinerad och klar för Sverige, så om någon vill köpa en 6 årig välutbildad vallhund med bra härstamning hör av er. Han funkar bra både som tävlingshund, (klarar lätt en IK 2 bana) och som farmarhund, är lugn och snäll och lätt att använda och jobbar för alla, en 10 månaders tik finns oxå till salu ( rabies klar till Sverige ). Hon är dock bara startad lite, orädd för djuren men rätt förar mjuk.

Nu ska jag gå ut i solen och träna lite unghundar, bäst att njuta av dagen nu, imorron kan det regna igen !

Baby SkySååå gullig liten valp !

RoyFina duktiga Roy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *