Vinter kaos !

I morgon är det den lilla finalen, South Wales Trial Associations Nursery Final. Jag ska tävla Maid och Paul Cap. Å det är svinkallt och snöar…Igentligen typiskt nordiskt väder men nu är jag i Storbrittanien  å där ska det regna, inte snöa. Stor del av vår tillvaro går ut på att försöka hålla värmen,vi har några el element i lilla huset och en gammal braskamin, vi har ju beställt en ny, men den har inte kommit än så vi försöker hålla liv iden gamla, vi eldar på med kol dygnet runt. Det går faktiskt ganska bra men det bästa vi gjort är faktiskt att köpa ett el madrass, det var skit varmt i sängen när vi gick å lade oss igår ! Men vi har nog klarat oss ganska bra ändå, för många har vattnet frusigt, och avloppen hänger på utsidan av husen, huva !!

Givetvis är det kaos på vägarna, det finns ingen större beredskap för snö, inga vägföreningar som sköter små vägarna, dom plogas inte alls och ingen sandning, däremot tror dom att salt är lösningen på allt…om man har 4hjulsdrivet klarar man sig hyfsat men för vanliga bilar är det tufft, inga vinterdäck eller dubbar och Wales är backigt, mycket backigt!  Massor av skolor är stängda, tågtrafiken fungerar inte särkilt bra och flygplatserna är många stängda. Vi har ca 2 decimeter snö här hemma och vid kenneln och i träningshagen är det 1 Dec. Men norra England och Skottland har nog mellan halvmetern och metern snö och dom har haft 20grader kallt, vi har nog bara haft 18 i Wales, idag är det nog ca 10, brr. Men det går att träna, vatten till hundarna får vi ta med hemifrån och vi kör 4 hjulsdrivet så det kunde varit värre. Så nu ska jag dra på mig vinter overallen muckbootsen å kasta mig ut i härligheten för ett sista tränings pass innan finalen och hoppas på att någon av oss är i All Wales Nursery Final nästa lördag.

MaidMin nursery hund Måsarps Maid, efter Vicke och Medusa

Maid

CapPauls Cap

cap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *