Finaler och 50 års kalas !

Efter dagar med härlig fin snö och kyla, kom dagen för South Wales nursery final, med regn… Ja så är det här i paradiset, vilken årstid det än är, ett regnväder står alltid på lur ! Fin bana och fina djur å jämna hela dagen. Maid och jag hade en rätt tidig start och ingen av de första ut hade gjort någon kanon runda så det var svårt att veta hur djuren verkligen var. Maid skötte sig bra och allt flöt på bra, hon försökte vända på fel flock i delningen men rättade snabbt till sig, men vid fållan hade jag lite för bråttom, de gick tillslut in, precis när tiden gått ut.

Pauls Cap hade svårt att upptäcka djuren i snön och gick in och skar, Paul försökte stoppa honom men lyckades inte, resten av rundan var mycket bra men vad hjälper det efter ett skuret hämt, men han var inte ensam, flera hade samma problem. Jag och Maid slutade på 13 plats och fick starta All Wales nursery final, dit de 15 främsta kvalificerade sig. Vann gjorde Robert Ellis med Tess.

I fredags fyllde Paul 50 år, han var inte så sugen på att fira det, men vi gick ut på kvällen och åt gott på en mysig liten pub vi varit på förr, så det blev en väldigt bra dag ändå.

I går var det så dags för den stora finalen,  All Wales nursery final, södra Wales mot Norra. Vi gick ut som nummer 5, på en väldigt fin bana och fina djur. Jag var skit nervös, å då efter all träning funkade ingenting…  Maid okoncentrerad, lyssnade dåligt, inget flyt, jag blev stressad och vi missade crossgrinden och i delningen ville hon absolut hålla ihop dem  och kom inte in, å hon är bra på delning och gillar det.. tiden gick ut tillslut. Nåja, det var en fin dag, massor av fina hundar och duktiga förare som det var en fröjd att titta på. Kevin Evans bäst, såklart, inget att snacka om, Allister Gilchrist 2a, han är en otroligt trevlig man och duktig handler, runt 85 år sådär, Kevin 3a igen och pappa Evans 4a.  Å Södra Wales vann lag tävlingen !! Ny final nästa vecka, Powys, så det är bara att bryta ihop å komma igen, Maid ska få vila från träningen några dar men sen börjar vi om igen, i vanlig ordning, nu ska jag dricka glögg i väntan på X factor finalen, Hejja Matt !!

Maid och jag i delningenJag och Maid i delningen

 

Kevin och Bob

Nursery Champion Bob

Bryn Davies Roy

tallangfull Young handler från södra Wales Dewi Jenkins med Moss

Äldlst i startfältet och fantastisk på att träna hund, John James och Jock

J R Giffith och Bob kom 5a

Kevins North Hill Sweep, som kom 3aNorth Hill Sweep som Kevin kom 3a med

Nigel Watkins och Mick kämpar vid fållan

Kapten i norra Wales Kerstin Schwartze med Ben (tror jag han heter)

Kerstins Ben

Kaptenen av vinnande laget, Robert Ellis och the Nursery Champ 2010, Kevin Evans och "byggare Bob"

2 thoughts on “Finaler och 50 års kalas !

  1. Hej vänner!!! Fina bilder! Var det Paul som tog dem på dig!? Bra jobbat isf 🙂
    Hoppas vi ses i vinter! Vill! kraam 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *