Tävlingar,tävlingar,och tävlingar

Dags att försöka rycka upp den här bloggen, när kvällarna blir mörka tidigt kan man ju sitta lite framför datorn istället…för att sammanfatta året lite fick jag jobb i lamningen på en gård utanför Knighton, 2600 tackor, de flesta lammade ute, men ca 600 var inne. Jag var inomhus med trillingtackor och singeltackor, mitt jobb var att adoptera lamm, blev en fena på att flå döda lamm och saltvatten bada,vilket funkade väldigt bra, roligt men jobbigt kan jag säga. Jag började kl 2 på em. och höll på till ca 2 på natten. Tackorna var väldigt skygga så det var väldigt olika mot i sverige, efter lamningen stannade jag kvar ett par veckor när vi gjorde svanskupering och orf vaccinering, nu håller gården på att säljas av så jag vet inte om det blir något mer där, tyvärr.
Vi har tävlat mycket under sommaren, Rob har gått väldigt bra och är bara såå rolig att jobba med. Maid har utvecklats fantastiskt bra oxå, inga vinster men flera andra platser och nästa år kan jag tävla båda i Wales national !
Paul och Mac blev 4a på National och det blev en resa till norra Scotland och International, men där fick han problem med utgången för Mac blev för vid på det stora fältet. Resten av banan gick bra men poängen räckte inte till för final. Men en kul resa var det ändå !
Paul och Arnie vann massor av tävlingar i slutet av säsongen bla South Wales Sheepdog Trial Association Championship, där även Rob och jag var i final.
Nu är det nursery säsong, dvs unga hundar, jag har ingen tillräckligt bra för att tävla med i år men några riktigt bra som kommer senare. Paul tävlar Craig och Spot, båda ska säljas efteråt, Spot kan nog bli riktigt bra, en hund vi köpt in som han tränat åt en bonde tidigare och som gjort farmarjobb sista halvåret, han har inte varit hos oss så länge så om det blir nån framgång i årets nursery återstår att se.
Vi gör inte så mycket mer än tränar hundar just nu, det regnar mycket så vi klafsar runt i leran och försöker hålla humöret uppe, jag har några bra unghundar som gör att man blir glad, Rob har bla några fina valpar som ska bli kul att träna under vintern. Men vi har det varmt i huset i vinter i alla fall för nu har vi centralvärme med en ny braskamin å snart börjar ju glögg säsongen !

The one and only,  Rob the dog !

Arnie och Paul, S.W.S.D.T.A. Champions 2011

ny medlem i Fynydd familjen, Storm sonen Dash, vildaste, gladaste valpen någonsin !

One thought on “Tävlingar,tävlingar,och tävlingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *