North Wales Nursery Final

I lördags var det final i norra Wales nursery serie. Där kan vem som helst tävla i deras nursery tävlingar bara man är medlem i norra Wales trial association. Paul har varit i väg två gånger och blev trea en gång och fyra en gång med Craig, det räckte för att kvala till finalen.
Här i södra wales tävlar vi först i våra countyn, (7 st) de fem främsta får sedan representera i södra wales nursery final, där de 15 främsta går till All Wales nursery final. De flesta countyn har 6-7 nurserys, Radnor där vi bor har bara 4, så det gäller att inte missa nån. Vi har en nursery class (unghundar under 3 )och en novice class, (hundar som inte vunnit en tävling ) dessa båda är oxå uttagning till Powys finalen (typ läns final) Jag har ingen nursery hund i år men har tävlat Maid i novice. Paul var sjuk första tävlingen och mådde fortfarande inte bra när den 2a gick, så han lyckade inte kvala till södra wales finalen i år, så det var lixom läge att köra upp till norra å tävla final i stället.
Tävlingen var hos Aled Owen, solen sken efter en grå och regnig vecka och att se alla unghundar mötas är nog en av de roligaste tävlingar på året. Rätt stor fin bana och fina djur, ca350m hämt, och fråndrivning så klart, fösning förekommer aldrig, ingen singling men delning ( vilket man vanligen inte har på nursery tävlingar i norra Wales eller England )
Paul startade som nr 33 av 35. Det gick rätt bra, några kommandon på utgången, vilket han vanligtvis är bra på och lite krokigt på crossen, åsså en tacka som inte ville vara med de andra vid fållan, hon bröt ut flera gånger men Craig kämpade bra och de slutade som 7a. Vann gjorde Medwyn Evans med Clwyd Moss och E Wyn Edwards 2a med kullsystern Clwyd Juno (hans uppföning).3a slutade JR Griffith med Sam.
15 bästa går till All Wales utom Paul,som inte får representera Norra W, men bra gjort ändå. Så nu är nursery säsongen över för oss, så om någon vill köpa en 2åring som bara blir bättre och bättre så är Craig till salu !
Vi har fortfarande ganska varmt ute, gräset växer fortfarande, betena ser fortfarande fina ut, hoppas det blir så här resten av vintern !

North Wales team till All Wales nursery final

(den lilla bruna till vänster är en kull bror till Anna Halls Lily, väldigt fin !)

har ingen bra bild på Craig nu, men så här såg han ut som valp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *