Ryleys dream to walk

Efter regn så kommer sol, och nog är det varmt alltid, fåren som inte är klippta tycker att det är olidligt hett mitt på dagen, så vi försöker gå upp tidigt på morgonen vid 4-5 tiden å träna när det är svalt, ta siesta mitt på dan och kanske träna på kvällen oxå.

Det har varit väldigt mycket tävlingar nu i may, lördagar och de flera onsdagar, men det var oxå en tävling förra söndagen, den kallades ”Ryleys dream to walk”. Det fungerar så här på tävlingarna att anmälnings avgiften ca £3-5 / runda, täcker dom utgifter man har, ev prispengar, lite till domaren, ev inhyrda folk som ställer ut fåren och ev fika vagn. det resterande överskottet går för det mesta till välgörande ända mål, så som cancerfonder, flygande ambulance eller så kan man ordna tävling för att samla in pengar till National eller International. Ingenting går till ISDS eller kennelklubben. Förra söndagen var det lille Ryley som behövde  hjälp. Han är en tre årig liten kille som lider av en sjukdom som gör att han inte kan gå, den går att operera , men bara i USA. Så familj och vänner organiserar tillställningar för att hjälpa Ryleys familj. Över 500 000 kr har samlats in för kunna skicka familjen till USA i Augusti. Det har ordnats koncerter, auktioner, och nu oxå en vallhundstävling. Jätte bra tycker jag, inte för att gjorde något bra resultat där men det kändes bra att delta!

Paul och Arnie är i högform och vinner mycket just nu, Rob och jag har som bäst en 2a plats, på Eastnors svåra bana och i onsdags vann Maid sin första tävling, 1p före Arnie ! Men igårvann Arnie igen och jag var inte placerad.

Senare igår kväll anordnade vi i Radnorshire en koncert med en manskör, fullsatt hus, över 400 personer, efteråt utfodrade vi kören och dess medarbetare med smörgåsar, pajer, sockerkaker och en kopp tea till förstås. Jag var där och förberädde och hade tänkt jag skulle kunna avvika lite snyggt vid 8 tiden så jag skulle kunna åka hem och titta på Eurovision finalen men insåg att det var ganska ohövligt att bara dra så där så jag fick snällt stanna kvar tills vi var färdiga vid halv 12 tiden. När jag slog på radion i bilen sjöng Loreen just vinnarlåten å då står jag där mitt på torget i Rhaeder och sjunger Euforia för full hals och vrålar GO SWEDEN ! Mina walsiska vänner trodde nog inte jag var riktigt klok, men va katten det fick jag väl bjuda på en sån dag ! Vi tjänade i alla fall in mycket pengar till nästa års Wales National, banken ger oss dessutom £1 för varje £ vi tjänade på det arrangemanget ! Så det var inte fel att ha varit kvar men musiken var väl inte riktigt min smak.

dags att uppsöka bingen nu, imorron blir det en ny het dag och vi satsar på uppstigning vid 4 snåret, om vi orkar, nästa helg ska vi göra en liten utflykt till england och Deerplay Hill trial, som för mig blir en ny upplevelse så det gäller att träna ordentligt så inte Rob villar bort sig på hillen !

lilla duktiga Maid !

å en annan favorit Sarah 7 månader

å så Cain förstås, oxå 7 månader, aka ”Curly” !

One thought on “Ryleys dream to walk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *