Ständiga tvåan !

För en svensk är den brittiska julen absolut…ingenting, ”The festive season”. Inget adventsfirande, ingen glögg, inga ljustakar, ingen Lucia, ingenting på Julafton, på Juldagen äter vi kalkon och christmas pudding. Sen firar vi Nyår precis som i övriga världen men på Nyårsdagen plockar alla britter ner julpyntet och The festive season är över, ungarna är tillbaka i skolan dan efter och trettondagen firas inte alls.That’s it.

Paul och jag åt svensk julmat på julafton och valde att spara kalkonen till Annandagen.På nyårsafton gick vi till puben och firade in nya året med ”Auld lang syne” och raketer. För mig är det bästa med julen de tävlingar som finns då, är man skadad eller ??

Vi åkte till Bromsberrow Heath och Angie Blackmoors Christmas trial dan efter Annandan, det är en kul bana, Rob har vunnit där förrut. Även i år gick han riktigt riktigt bra, sen klantade jag till det vid fållan, fåren såg ut att gå rätt in men en tacka var lite stressad och vände om, sköt ut, drog med sig de andra och vi fick börja om, suck. Kevin Evans vann med Glen, -5 poäng av, jag och Rob 2a -7 poäng av. Rob har inte vunnit någonting 2015 men varit tvåa, 4a gånger !

Sen åkte vi till Tynwern i Caredigion för Emyr Lloyds årliga nyårs tävling, Paul slutade 5a med Bethan, hennes första open poäng, jag tyckte hon skulle varit 2a eller 3a men det tyckte inte domaren…Rob linjers var inte bra och vi missade crossgrinden och var inte i närheten av toppen. Holly missade oxå crossgrinden men jobbade på bra med svåra får.

Vi skulle åka på ett par till tävlingar till, men jag missade att en hade föranmälan och en var inställd pga regnet, så nu får vi vänta till April innan tävlingarna drar igång igen.

Nu framöver är det träning av unghundar, hundar som är hos oss för träning och att måla om hallen som gäller i första hand. Vi skulle ha parat Bess men hon har inte löpt på läänge så det får vänta. Holly skulle oxå parats men det kommer krocka med en tripp till Sverige i Juni så det får oxå vänta.

Förra året åkte vi till Italien och dömde tävlingar i Januari, vilket var jätte roligt. Eftersom flyget gick till Venedig stannade vi där ett par extra dagar. Venedig har alltid funnits på min ”bucket list” och jag är inte besviken, en sådan vacker och mysig liten stad, full av historia ! och full av turistfällor !

kolla gärna våran nya hemsida som börjar bli klar

www.fynyddsheepdogs.com

här följer lite bilder från vackra Venedig, Januari var en perfekt tid att åka dit, nästan folktomt 🙂

011

Grand canal

021

Rialto bron

033

Suckarnas bro

042

071

092

hästarna

103

Venetcianska masker

130

Dolce palatset från canalen

133

Dolce palatset (som har stod som förebild när man byggde Stockholm stadshus )

146

Markus kyrkan !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *