Om mig

Jag heter Karin Haker och den här bloggen handlar om mig,  mina hundar och mitt liv!

Jag är en hundtokig trebarnsmamma som bor i Wales tillsamans med min sambo Paul Tomkins. Vi bor ett litet samhälle som heter Llanbadarn Fynydd i mellersta Wales mellan ”storstäderna” Newtown och Llandrindod Wells. Paul föder upp hundar med kennelnamnet ”Fynydd”, mitt kennelnamn är ”Fåraherdens”, därför heter min blogg så oxå, där kommer jag blogga om mitt liv i Storbritanien, hundarna och tävlingar.

Jag är född i Kristianstad, uppvuxen i Norrtälje, å har gått på Jälla lantbruksskola och Bollerups lantbruksskola. Jag har tillbringat stötsta delen av mitt vuxna liv i Bergslagen, där jag en gång i tiden var gift med en kobonde som jag har tre barn tillsammans med. Efter det bodde jag tio år på västkusten utanför Göteborg, där jobbade jag för  Kungsbacka  farmartjänst och hade ett större antal får och hundar vid sidan av. Ett tag var jag oxå kobonde utanför Skene. Vid midsommar tid 2009, efter en kortare tid i Danmark, fann jag mig själv både bostadslös och arbetslös så jag tog chansen när den kom, att resa till Storbritanien och jobba med får och hundar och där träffade jag sen Paul.

Mina barn heter Helena,Erik och Daniel.


Daniel är född 86 och bor nu i Halland. Han har gått på lantbruksskola, och varit 9 månader i Australien. I några år bodde han sedan i Vedevåg där han hade eget företag men längtan tillbaka till Västkusten blev för stor, så nu kör han truck på dagarna och bor på en gård i Frillesås tillsammans med Malin, västgöten ”Loke Listig”  och några hästar som de tränar westernridning med.

Helena är född 88, hon har pluggat juridik i Linköping och Stockholm och jobbar nu som jurist på dagarna och som dansinstruktör på kvällarna. Hon bor med Micke i en lägenhet på Kungsholmen. Stor del av sin ungdom har hon tillbringat på hästryggen.

Erik föddes 92, han har gått på Handel och administration på Wadköpings Utbildningscenter i Örebro för att bli maskinförare. Han jobbar nu på en gård utanför Örebro som lantarbetare och maskinförare, men denna vintern hittar ni honom plogandes snö i Sälen. Han har oxå varit 7 månader i Australien på ”working holiday”. Erik är oxå en duktig vallhundsförare och har tävlat med min gamla Jessie.

Eftersom jag ”alltid” haft får eller kor har jag  vallhundar, Bordercollies till min hjälp. Strömfors Sky hette min första riktigt duktiga hund, han jobbade både på kor och får och vi tävlade en hel del. 5 st SM nöt och 1 SM får hann vi med under hans livstid. Nu har jag tre hundar, Rob, Sam och Holly och några unghundar.

 Skriv gärna en hälsning !!

One thought on “Om mig

  1. Kul att det verkar funka för dig nu……..görfina bilder…du är duktig fotograf. Du har inte sett någon bra unghund med ett jädra go. Jag kommer nog att sälja miq…
    ha de så gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *